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HYATT REGENCY RIVERFRONT 

225 EAST COASTLINE DRIVE 
JACKSONVILLE, FLORIDA  32202 

   
 
CODE ADMINISTRATION TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE (TAC)  
 

   DS 2016-092 by Mark C. Israel of Universal Engineering Sciences, Inc. – Withdrawn 
by the Petitioner  

 
ACCESSIBILITY TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE (TAC)  
  
DS 2016-098 by Abdolhamid Hemali of IBN Seena Academy, Inc. 
 
Question: 

As opposed to seeking a waiver to install a platform lift in this situation, is the use of a platform 
lift acceptable in accordance with FBC 2014-Accessibility 2012 Florida Accessibility Code 
For Building Construction sections 410 and 206.7?  Should a waiver be required for a design 
that apparently meets code requirements? 
 
Answer:  
 
To question “is the use of a platform lift acceptable in accordance with FBC 2014- 2012 
Florida Accessibility Code For Building Construction sections 410 and 206.7?”  The answer 
is yes.  A platform lift that is incompliance with Sections 410 and 206.7 and listed/certified for 
the intended use is acceptable for the project in question.   
 
To question “should a waiver be required for a design that apparently meets code 
requirements?”  The answer is no.  A waiver application is not necessary for the project in 
question.  
 

  
MECHANICAL TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE (TAC) 

 

DS 2016-100 by Vince Veccharella of WCI Communities, Inc. 

 

Questions concerning new homes or homes under construction: 
 
 



Question #1: In New Residential dwellings, can a dedicated, independent Dehumidifier draw 
or transfer air from a Closet to be filtered, dehumidified and introduced back into the 
house?  

Answer: YES 
 
Question #2: Likewise, can a dedicated, independent Dehumidifier draw or transfer air from 

a Bathroom, provided that the bathroom contains an enclosed toilet area and the air is 
being drawn from outside the toilet area. The air to be filtered, dehumidified and 
introduced back into the house?  

Answer: YES 
 
Question #3: Likewise, can a dedicated, independent Dehumidifier draw or transfer air from 

a Bathroom that includes a toilet, to be filtered, dehumidified and introduced back into 
the house?  

Answer: YES 
 

Questions, concerning Existing occupied homes: 
 
Question #4: In Existing Residential dwellings, can a dedicated, independent Dehumidifier 

draw or transfer air from a Closet to be filtered, dehumidified and introduced back into 
the house?  

Answer: YES 
 
Question #5: Likewise, can a dedicated, independent Dehumidifier draw or transfer air from 

a Bathroom, provided that the bathroom contains an enclosed toilet area and the air is 
being drawn from outside the toilet area. The air to be filtered dehumidified and 
introduced back into the house? 

Answer: YES 
 
Question #6: Likewise, can a dedicated, independent Dehumidifier draw or transfer air from 

a Bathroom that includes a toilet, to be filtered, dehumidified and introduced back into 
the house?  

Answer: YES 


