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Code:      Building           Code Year:     2010

Section:     916.1.2

Question:
Is it the intent of 916.1.2 Exception #1 to not require carbon monoxide alarm installed within 10 feet of each room used for
sleeping purposes of nursing homes facility licensed by the Agency for Health Care Administration

Comment:
None

Answer:
No. The alarm is required inside or directly outside, based on agency requirements.

Commentary:
Please careful about the location of the requirement for the interpretation. The Exception is from the provision allowing a
combination smoke/CO detector; not from the requirement for the CO detector. The provisions are found at Section 908.7 in the
FBC-B 5th Edition.

Notice:
The Building Officials Association of Florida, in cooperation with the Florida Building Commission, the Florida Department of Community Affairs, ICC,
and industry and professional experts offer this interpretation of the Florida Building Code in the interest of consistency in their application statewide.
This interpretation is informal, non-binding and subject to acceptance and approval by the local building official. 


